Alles met een reden.

Over Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. Dementie raakt steeds meer mensen, één op de vijf mensen krijgt dementie. Momenteel hebben 290.000 mannen en vrouwen in Nederland de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. 

In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar ruim een half miljoen. Iedereen krijgt met de ziekte te maken: als patiënt, als mantelzorger of binnen de familie- of vriendenkring. Alzheimer Nederland wil zich – samen met zoveel mogelijk anderen – voor hen inzetten.

Wat houdt dementie nou eigenlijk in? Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Maar liefst 70% van alle mensen met dementie heeft Alzheimer. Iemand met Alzheimer krijgt problemen met het geheugen. Naarmate de ziekte erger wordt, krijgt iemand steeds meer moeite met dagelijkse vaardigheden.

Wat is dementie

Het verhaal van een echte doorzetter

Wat is dementie?

Deelnemers
0
Totaal gedoneerd
0
Gereden kilometers
0

*Editie 2022

Het verhaal van een echte doorzetter.

Evert-Jan Van den Born

Sinds 2011 zet ik, Evert-Jan van den Born, mijn gezonde spieren in voor de jongens met Duchenne. Dit jaar zal het mijn 10e deelname aan Duchenne Heroes worden. Met de opbrengst van de Ecape ride georganiseerd door MTB-Heelsum hoop ik een deel van de €2500,– bij elkaar te halen.

Duchenne Heroes is een 7 daagse mountainbike tocht waarbij je 700 kilometer in een week aflegt, de start zal dit jaar in de Franse Vogezen zijn en de finish bij het Nederlandse Vaals op het drie landenpunt. In deze week rijden we door 5 landen over uitdagende mountainbike trails  waarbij vele bergtoppen bedwongen moeten worden. Elke deelnemer haalt minimaal €2500,– op voor het Duchenne Parent Project die dit geld gebruiken voor onderzoek naar een medicijn tegen de slopende spierziekte Duchenne.

Mountainbiker over onverhard pad