Alles met een reden.

Over MS Fonds

MS: Multiple sclerose is een auto-immuunziekte. Het afweersysteem valt het eigen lichaam aan. De oorzaak hiervan is niet bekend. . De klachten en symptomen verschillen per persoon. Naast de verschillende klachten die mensen met MS kunnen ervaren, bestaan er ook meerdere vormen van MS. Elke vorm kent een eigen ziektebeeld.

Geen twee mensen met MS hebben dezelfde symptomen. Waar je last van hebt, is afhankelijk van welke zenuw minder goed werkt. Een aantal symptomen zijn vermoeidheid, duizelingen en tintelingen. Andere klachten zijn cognitieve problemen, blaasklachten, problemen met het gezichtsvermogen en krachtverlies. Ook dit verschilt per persoon.

MS kent vier vormen. De meeste mensen hebben perioden van aanvallen en herstel die elkaar afwisselen. Dit noemen we relapsing remitting. Bij een kleine groep is geen sprake van aanvallen en herstel. Zij gaan snel achteruit.

Er zijn in Nederland 25.000 mensen met MS. Iedere dag krijgt iemand in Nederland de diagnose MS. MS is niet te genezen, maar MS is wel te behandelen. Er zijn medicijnen om de ziekte te remmen, een aanval te stoppen of symptomen te bestrijden. De droom van MS Fonds: een toekomst zonder MS. Tot die tijd zijn ze er voor alle mensen die nú met MS leven en hun naasten, met als doel het continu verbeteren van de kwaliteit van leven en kwaliteit van zorg.

Het verhaal van een echte doorzetter
Deelnemers
0
Totaal gedoneerd
0
Gereden kilometers
0

*Editie 2023

Het verhaal van een echte doorzetter.

Evert-Jan Van den Born

Sinds 2011 zet ik, Evert-Jan van den Born, mijn gezonde spieren in voor de jongens met Duchenne. Dit jaar zal het mijn 10e deelname aan Duchenne Heroes worden. Met de opbrengst van de Ecape ride georganiseerd door MTB-Heelsum hoop ik een deel van de €2500,– bij elkaar te halen.

Duchenne Heroes is een 7 daagse mountainbike tocht waarbij je 700 kilometer in een week aflegt, de start zal dit jaar in de Franse Vogezen zijn en de finish bij het Nederlandse Vaals op het drie landenpunt. In deze week rijden we door 5 landen over uitdagende mountainbike trails  waarbij vele bergtoppen bedwongen moeten worden. Elke deelnemer haalt minimaal €2500,– op voor het Duchenne Parent Project die dit geld gebruiken voor onderzoek naar een medicijn tegen de slopende spierziekte Duchenne.

Mountainbiker over onverhard pad