MTBroutes over de 4de editie van de Escape Ride

Vorig jaar waren we aangenaam verrast toen we voor de eerste keer meededen aan de MTB Escape Ride in Heelsum. Zo aangenaam dat we dit jaar opnieuw hebben meegedaan aan alweer de 4e editie van deze Escape Ride. De combinatie van mountainbiken, puzzelen en dan ook nog eens een goed doel steunen is toch wel echt een heel leuke. 

Rond half 10 arriveerden we op het sportpark in Heelsum. Ruim op tijd voor onze starttijd van half 11. We werden opnieuw enthousiast begroet door de vrijwilligers. Voorzien van een duidelijke instructie was het eerst tijd voor een kopje koffie. Het uiteindelijke doel van de Escape Ride was om het hert Eberhart uit handen van de boze jachtopziener te houden. Op onze starttijd werden we uitgenodigd in de eerste Escaperoom.

Een prachtig uitgevoerde jachtkamer waar we de naam van een hert moesten ontrafelen. Die eerste kamer zet je gelijk aan, want ja, alles kan een aanwijzing zijn en het geweer dat ik had opgepakt bleek later toch weer van waarde…. maar wat stond er ook alweer op…??? Met een kleine aanwijzing vonden we de naam Wapiti en mochten we de ruimte verlaten. Nu konden we met onze mountainbikes op pad.

Klik op een foto voor vergroting

Om de route te kunnen rijden hebben we thuis al een .gpx bestand ontvangen. We volgen eerst een deel van de mountainbikeroute Renkum. Op de aangegeven waypoints ontvangen we via de app TurfHunt een vervolg op het verhaal van de boze jachtopziener. Op de waypoints is een fysieke puzzel of moet je opdrachten uitvoeren die je toegestuurd krijgt via de app.

Bij de start hebben we ook een rugzakje meegekregen met daarop 2 slotjes en een verrekijker. Alle attributen in het tasje heb je nodig om de opdrachten te ontrafelen. Maar daarvoor heb je natuurlijk wel de codes van de slotjes nodig. Het puzzelen ging deze keer wonderbaarlijk goed. Kom je er echter niet uit dan heb je de mogelijkheid om een hint te vragen of hulp te vragen via Whattsapp. Ook wanneer er puzzeltechnisch dus iets mis gaat omdat je er echt niet uitkomt kun je altijd de route vervolgen. 

Klik op een foto voor vergroting

Soms tref je onderweg een ander team. Maar omdat de teams ruim uit elkaar vertrekken heb je bij de opdrachten geen “last” van elkaar. Wanneer er wel een ander team bezig is, is het ook niet erg om even op elkaar te wachten.

Wat deze Escape Ride extra leuk maakt is dat je werkelijk door een prachtige omgeving fietst. Dit jaar reden we voor een groot deel over de route van Renkum, aangevuld met stukjes over de routes van Arnhem en Ede. Onderweg was er ook een pauzepunt waar we werden voorzien van een stuk fruit, een snack en iets te drinken.

Terug gekomen bij de startlocatie werden we opnieuw opgesloten, nu in de tweede Escape Room. We kwamen in een met laser stralen beveiligde ruimte waar we het hert Eberhart moesten bevrijden. Omdat ik nu eenmaal niet erg lenig ben is dit niet echt gelukt zonder een laserstraal te raken, maar we hebben haar kunnen redden uit handen van de boze jachtopziener.

Wij kijken opnieuw terug op een bijzonder leuke dag! 

 


Houd jij van mountainbiken en puzzelen of zoek je een leuke activiteit voor familie en/of vrienden dan raden we je dit evenement zeker aan. Het is overigens mogelijk om ter plaats een mountainbike te huren. Wanneer de volgende versie is, is nog niet bekend. Dus houd de website en social media in de gaten.

 

Kijk voor meer info op: MTB Heelsum.

 

Fonds Gehandicapten Sport

MTB Heelsum organiseert de Escape Ride om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is dat het Fonds Gehandicapten Sport. Het totale bedrag dat bijeen is gehaald wordt binnenkort bekend gemaakt via de website van MTB-Heelsum. Doneren kan en mag nog steeds. Klik HIER als je alsnog een donatie wil doen.


Ontstaan MTB Heelsum

De Escape Ride Heelsum wordt gemaakt, gerealiseerd en georganiseerd door een team van 6 enthousiaste mensen. Inmiddels worden ze op de dag zelf ondersteund door een groep van zo’n 15 vrijwilligers. Hun enthousiasme, creativiteit, inventiviteit in en bij het bedenken van mooie puzzels is werkelijk heel bijzonder. Wij hebben nu 2 achtereenvolgende jaren meegedaan en voelen echt de energie die in dit evenement wordt gestoken. En dat alles is ook nog eens verbonden aan het inzamelen van geld voor het goede doel. Heel veel kudo’s voor jullie allemaal!

Bron: (MTBroutes): https://www.mtbroutes.nl/nieuws/mtb-heelsum-escape-ride

Meer nieuws