MTBroutesNL doet mee aan de Escape Ride

MTBroutesNL heeft meegedaan aan de derde editie van de Escape Ride, hieronder lees je een leuk stuk over hun ervaring.

“Ben je een liefhebber van mountainbiken en vind je puzzelen in een escaperoom ook zo leuk?
Dan is dit de ideale activiteit voor jou! Dat is de Escape Ride. Als deelnemer ga jij aan de slag in groepen van twee tot vier personen. Door middel van raadsels en puzzels op te lossen weet jij te ontsnappen tijdens de Escape Ride!”

Zo werd onze aandacht getrokken voor de derde editie van de Escape Ride die op zondag 4 juni plaats vond.

MTB Heelsum Escape Ride
Samen met onze ICT-er Mark besloten we ons aan te melden. We wisten niet precies wat ons te wachten stond, maar een combinatie van mountainbiken en puzzelen en ook nog eens een goed doel steunen (dit jaar het Nationaal MS Fonds) kan alleen maar positief uitpakken. En dat heeft het gedaan.

Rond half 11 arriveerden we na een, voor ons, lange rit op het sportpark in Heelsum. Ruim een uur voor onze starttijd van 11.30 uur. Enthousiast werden we begroet door de vrijwilligers die ons een duidelijke instructie van het evenement gaven. Na toch nog maar eerst een kopje koffie konden we de eerste Escape Room in, met meteen al een pittige puzzelopdracht. Of misschien was het zo dat we er nog even in moesten komen. Na een juiste code te hebben doorgegeven via WhatsApp mocht we echt op pad met de mountainbike.

Via een App werden we over de route van Arnhem geleid naar diverse waypoints met puzzelopdrachten die moesten worden beantwoord naar de Rector. De persoon op de achtergrond die, daar waar nodig, je van handige tips kon voor zien.

Buiten het puzzelen om fiets je hier in een prachtige omgeving en was er zelfs toestemming verleend voor een stuk route buiten de officiële route om. Onderweg was er ook een pauzepunt waar we werden voorzien van een stuk fruit en iets te drinken.

Terug gekomen bij de startlocatie kwamen we erachter dat we bij het laatste waypoint een puzzel hadden gemist waardoor één van de slotjes van onze rugzak nog niet geopend was. Daar zijn we toch nog even voor terug gefietst. Vervolgens werden we opnieuw opgesloten in de Escape Room. Hier moesten we met onze eerder verkregen informatie de Final Puzzle oplossen rondom het verhaal van de waardevolle artefacten die zouden zijn geroofd bij de grafheuvels in de omgeving. Nog een pittige klus. Maar uiteindelijk, met een heeeeeel klein beetje hulp, gelukt!

Wij kijken terug op een bijzonder leuke dag! En komen volgend jaar graag terug!
Houd jij van mountainbiken en puzzelen of zoek je een leuke activiteit voor familie en/of vrienden dan raden we je dit evenement zeker aan. Wanneer de volgende versie is, is nog niet duidelijk. Dus houd de website en social media in de gaten. Het is overigens mogelijk om ter plaats een mountainbike te huren.

Kijk voor meer info op MTB Heelsum.

Nationaal MS Fonds
MTB Heelsum organiseert de Escape Ride om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is dat het Nationaal MS Fonds. In totaal hebben ze al € 1910,00 kunnen doneren. Doneren kan en mag nog steeds. Klik HIER als je alsnog een donatie wil doen.

Bron: (MTBroutesNL) https://www.mtbroutes.nl/nieuws/mtb-heelsum-escape-ride

Meer nieuws